Work&Holiday vízum együttműködés aláírása Ausztrália és Magyarország között (462-es Work&Holiday)

Mai napon, 2016. február 24-én Ausztrália és Magyarország aláírta a Work&Holiday vízumra az együttműködést. (A vízum nem lépett még hatályba, tehát nem lehet még rá jelentkezni. Reméljük mielőbb megtörténik, de addig is van időnk felkészülni és a feltételeket teljesíteni, a kérelmet előkészíteni.)
A vízum lehetővé fogja tenni, hogy évente 200 magyar fiatal (200 ausztrál fiatalnak meg lehetőséget ad a megállapodás, hogy ők jöjjenek Magyarországra ) nyaraljon, dolgozzon vagy tanuljon Ausztráliában.
A pontos feltételekkel kapcsolatban csak később tudunk informaciót adni, de alapoknak megadjuk, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni más országnak, akik már aláírták ezt az együttműködést Ausztráliával és életbe is lépett:
462-es Work&Holiday

  • Vízumra való jelentkezésre csak Ausztrálián kívülről van lehetőség. (Vagyis nem tartózkodhatsz a beadáskor Ausztráliában )
  • Életkor 18-30 év között kell lenned
  • 1 éves Ausztráliában való tartózkodást enged
  • Jelentkező nem viheti ezzel a vizummal családját
  • Kinntartózkodás ideje alatt egy munkáltatónál maximum 6 hónapot lehet dolgozni
  • Maximum 4 hónapot tanulhatsz
  • Anyagi fedezet felmutatása szükséges ( kb 5000 AUD)
  • nem voltál előtte 417-es vagy 462 vízummal Ausztráliában
  • Tanulmányi feltétel: felsőfokú végzettség vagy minimum 2 elvégzett egyetemi tanév
  • Angol nyelvtudás: ( IELTS, OET, Toefl IBT, PTE,CAE )meghatározott szintek. A CAE nyelvvizsgának előírása, hogy 2015.01.01. után kellett letenni, további vizsgák esetén a kérelem beadása előtt 12 hónapon belül kell lennie a nyelvvizsgának.
  • Kormánytól támogató levél
  • Erkölcsi bizonyítvány
  • Egészségügyi feltételeknek meg kell felelned

Amennyiben megkapod a vízumot:

12 hónapon belül kell belépned Ausztráliába és belépéstől számítják a benntartózkodási időt, az 1 évet.

Amennyiben megkapod a Work& Holiday vízumod, és nem kerül bele egy kritérium, hogy Ausztrálián belülről nem adhatsz be további vízum kérelmet, akkor van lehetőséged további ausztrál vízumot kérni bentről.

Vízum kérelem díja ausztrál hivatal felé: 440 AUD

Elbírálási idő: 6-14 napig

Kelabit Kft ügyintézési díja : 300 AUD

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.