Misi szerint…

“Sziasztok. Mihály vagyok, 38 éves. Közel két éve, hogy meghoztam a döntést, hogy egy sportmenedzseri iskolát végzek el Ausztráliában. Az Interneten találtam rá Szilvire és csapatára, az Irány Ausztrália team-re. Miután felvettem velük a kapcsolatot, egyre biztosabbnak éreztem, hogy jó irányban alakulnak a dolgaim. Az eltelt idő alatt igazi baráti kapcsolat alakult ki közöttünk.
2016 augusztusában benyújtottunk egy tanuló-munkavállalói vízumot, amely pozitív elbírálást nyert. Ennek köszönhetően 2016 októberében már az iskolapadban találtam magamat újra, mégpedig Melbourne-ben. Hatalmas kihívás volt két bőrönddel a nyakamba venni a világot, tudatában annak, hogy nem a szomszédba ugrottam át. Az eleje nagyon nehéz volt, de már az első hónap után körvonalazódott bennem, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam meg. Egy évre terveztem, változtatni akartam az életemen. Túl sok csalódás ért az utóbbi években, de úgy gondolom, vagyunk így ezzel páran. Ha pedig az életünk a válság felé halad, akkor észre kell vennünk, hogy a megoldás is benne van a szóban. VÁLság. VÁLtoztatni kell. Én megtettem. Joggal kérdezheti bárki: „Na de ekkorát?”
Az iskola eleinte nagyon nehéz volt, különösen az, hogy minden szóra figyelnem kellett. Felsőfokú angol nyelvvizsgával jöttem ide, de nyugodtam mondhatom, hogy azt már az elején be is dobhattam a ’rubbish’-ba. Viszont a hónapok alatt, napról napra, óráról órára csak ezt a nyelvet használtam, és egyre magabiztosabb lettem. Az iskolát kiváló eredménnyel fejeztem be egy évet követően. Szilvivel folyamatosan tartottam és tartom a kapcsolatot a mai napig. A legnehezebb időszakokban is mindig biztatást, pozitív energiákat kaptam tőle. 2017 június környékén fogalmazódott meg bennem a dolog, hogy az életemet ebben az országban szeretném folytatni. Az előző hivatásomnak köszönhetően egy nagyon komoly állást kaptam az Ausztrál Labdarúgó Szövetségnél, ami kitölti az életemet. Újra a régi lettem és élvezem, amit csinálok. Tele vagyok energiával és lelkesedéssel, visszanyertem az életerőmet. A tanulói vízum decemberben járt le, de Szilvivel rengeteget tanakodtunk, hogyan tovább. Szerencsés vagyok. Csodálatos emberekkel vagyok körülvéve. Egy magyar házaspár házában élek, és a hölgy, Margitka hatalmas inspirációt adott és egy szuper ötlettel állt elő. Ennek köszönhetően Szilvivel együtt kidolgoztunk és 2017 novemberében beadtunk egy talent vízumot, amelyre az Ausztrál Labdarúgó Szövetség nominált. Ez a vízum PR státuszt biztosít, ha sikeresen vesszük az akadályokat.
Szilvinek köszönhetően mindennel kapcsolatban folyamatosan képben voltam, rendszeres tájékoztatást kaptam. A vízumapplikáció frissítését nagy figyelemmel és odaadással végeztük, minden apró részletre kiterjedően. Hatalmas munka volt ebben, de beérett a gyümölcs. 2018 július elején épp újabb dokumentumokat készültem feladni a postán, amikor megcsörrent a telefonom. Szilvi volt és annyit mondott, már ne menjek a postára, ugyanis megjött a vízumom. Azt lehetetlen szavakba önteni, hogy mit éreztem ott, akkor, abban a pillanatban. Tudtam, ez az élet nagy ajándéka és egy hatalmas lépés álmaim megvalósulása felé. Szilvinek és az Irány Ausztrália Team-nek a lelkes és odaadó segítségét és munkáját nem győzöm elégszer megköszönni. Minden apró részletre odafigyelve építettük fel a vízumot. Az életben megtanultam, sosem dőlhetek hátra, éppen ezért tervszerűen és nem ötletszerűen gondolkodtam. Mindent határidőre, vagy jóval előtte biztosítottam Szilvinek, amit Ő szükségesnek tartott. Fantasztikus és gördülékeny együttműködés volt, maximális precizitással.
Ausztrália. Gyerekkorom álma volt egyszer eljutni ide, megtapasztalni a csodálatos élővilágot, a flora-t és fauna-t. Azt viszont még a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy karnyújtásnyira leszek attól, hogy új életet kezdhessek itt. Nagyon jól érzem magamat, az ausztrál emberek csodálatosak. Az előző munkámnak köszönhetően a fél világot beutaztam, rengeteg helyen jártam. Minden elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy számomra szülővárosom, Miskolc után a legcsodálatosabb és legszebb város a világon Melbourne. Tiszta, gyönyörű, élhető, igazi mesevilág. Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést. Amennyiben gondolkodtok és töprengtek azon, belevágjatok-e, a válaszom kapásból az, hogy igen. Nem lesz egyszerű, de ha álljátok a sarat, akkor rá fogtok jönni, hogy megérte. Amit kaptok ettől az országtól, az szavakkal nem kifejezhető. Kaptok egy esélyt, hogy igazi nagy betűs EMBERKÉNT éljetek ebben a zavaros, értékét vesztett világban. Kívánok nektek sok szerencsét és jó egészséget. Ha belevágtok, Szilvinél és csapatánál a legjobb kezekben van a sorsotok. Irány Ausztrália!”
Üdvözlettel, Fábián Mihály, 2018. július

Misi, 2018 július