Ausztrál Partner vízum

Mit is jelent a Partner vízum?
Amennyiben élettársi viszony vagy házastársi viszonyban élsz egy ausztrál állampolgárral, ausztrál állandó tartózkodással rendelkező illetővel vagy jogosult új-zélandi állampolgárral, akkor ausztrál Partner vízumot igényelhetsz.
Beadhatom Magyarországról a Partner vízumot?
Igen, beadható a kérelem itthonról is, de Ausztráliában is.
A feltételek szinte azonosak, a vízum árában van különbség.

Mik is a feltételek? Mik szükségesek a kérelem beadásához?

  • ausztrál állampolgár, ausztrál állandó tartózkodásival rendelkező vagy jogosult új-zélandi állampolgárnak szponzorálnia kell a másik felet
  • érvényes útlevél
  • 2 db igazolványkép
  • házassági anyakönyvi kivonat vagy élettársi viszony igazolása
  • bemutatkozó levél melyben a kapcsolatotokról bőven írtok (mikor ismerkedtetek meg, hol ismerkedtetek meg stb.)
  • 2 embertől hivatalos nyilatkozat a kapcsolatotokról, amivel alátámasztjátok, hogy mióta vagytok együtt

FONTOS! Személyes vagy telefonos interjúra készüljetek (felkészítést vállalunk, de mi nem bonyolíthatjuk helyettetek). A vízum elbírálási ideje 15 hónap. A Partner vízum beadható azonos neműek házassága vagy élettársi viszony igazolása esetén is.

Mi a helyzet, ha megismerkedtél interneten egy ausztrál állampolgárral, ausztrál állandó tartózkodással rendelkező illetővel vagy jogosult új-zélandi állampolgárral? Subclass 300 vízumot a “leendő házassági” vízumot kell igényelnetek.
Ezt a vízumot azonos nemű párok nem igényelhetik.
Mikor igényelhettek ilyen vízumot?

  • mindketten elmúltatok 18 évesek
  • bizonyítani kell, hogy személyesen már találkoztatok valamikor felnőttként
  • 9 hónapon belül össze kell házasodni

Ügyintézési díjunk Partner vízum esetén: 3000 AUD
Mivel a vízum szabályok gyakran változnak, a legfrissebb információért vedd fel velünk a kapcsolatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.